ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

Ez az adatkezelési tájékoztató bemutatja, hogy a www.telcotrend.hu website használata során milyen személyes adatokat kezelünk Önről, mint érintettről. Az adatkezelés során mi adatkezelőként működünk, és törvény általi kötelességünk, hogy tájékoztassuk Önt arról, hogy kik vagyunk mi, milyen adatokat és milyen célból kezelünk, és Önnek milyen jogai vannak a személyes adataival kapcsolatban. Ez az adatvédelmi tájékoztatónk megfelel a GDPR és az Info tv. elvárásainak. Számunkra fontos, hogy az Ön személyes adatainak megfelelő kezelése, ezért saját belső Adatvédelmi és Adatbiztonsági Szabályzattal rendelkezünk, ez alapján készült jelen adatvédelmi tájékoztatónk.

Kik vagyunk mi?

Mi a Telcotrend Consulting Kft. (ügyvezető: Mohos Tibor, Cg. 01-09-324985) vagyunk. Címünk: 1146 Budapest, Thököly u. 76. Ön a következő módon léphet velünk kapcsolatba:

postai úton a fenti címen, 

emailben pedig az [email protected] címen,

telefonon pedig a 06 20 936 2949 számon.

A vonatkozó szabályozások szerint nem kötelező adatvédelmi tisztviselőt (DPO) kineveznünk, ezért személyes adatainak védelmével és kezelésével kapcsolatban a fenti elérhetőségeken tud elérni minket.

Hogyan használjuk fel az Ön személyes adatait?

  1. A weboldal használata során

  2. A weboldalról indított egyszeri információkérés kapcsán

  3. Hírlevél küldése, profilalkotás

  4. A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok

További információk

Hogyan védjük az Ön adatait?

Kiknek továbbítjuk az Ön adatait?

Milyen jogai vannak Önnek, mint érintettnek?

Hová tud panaszával fordulni?

Adatkezelési tájékoztatónk frissítései

  1. A weboldal használata során kezelt adatok

Amikor Ön weboldalunkat böngészi szolgáltatásainkat tekinti meg, többféle sütit (cookie-t) alkalmazunk. A sütik olyan, a szerverünk által az Ön számítógépén elhelyezett rövid, számítógépek által értelmezhető fájlok, amelyek segítenek a szerverünkön futó programoknak és az Ön böngészőjének abban, hogy Ön könnyebben tudja használni weboldalunkat.

A sütik egy része azért szükséges, hogy a website-unk működőképes legyen, ezek létrehozása és az Ön számítógépén való elhelyezése előtt nem kérünk beleegyezést. 

A sütik által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a Felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kaphatnak. A sütik kényelmesebbé teszik a böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A sütik segítségével az Üzemeltető névtelen (anonim) statisztikákat is készíthet az oldallátogatók szokásairól, illetve marketing tevékenységét is támogatják a sütik, így még jobban személyre tudjuk szabni az oldal kinézetét és tartalmát.

Az általunk használt sütiken túl igénybe vesszük külső vállalatok (harmadik személyek) szolgáltatásait is, amelyek szintén sütiket helyezhetnek el az Ön számítógépén, ezekhez szintén az Ön hozzájárulását, beleegyezését kérjük. 

A weboldal látogatása során a bejelentkező-oldalon található süti figyelmeztetésen található nyomógombbal adhatja meg a hozzájárulását ahhoz, hogy az állandó sütik az Ön számítógépén tárolódjanak és ahhoz az Üzemeltető hozzáférhessen. 

Ön a böngészőprogram segítségével beállíthatja és meggátolhatja a sütikkel kapcsolatos tevékenységet. Felhívjuk azonban figyelmét arra, hogy ez utóbbi esetben a sütik használata nélkül előfordulhat, hogy nem lesz képes használni a weboldal minden szolgáltatását. 

A sütikre vonatkozó részletes tájékoztatást a Süti Szabályzatunkban olvashat az alábbi linkre kattintva https://telcotrend.hu/cookie-tajekoztato/.

  1. A weboldalról indított egyszeri információkérés kapcsán kezelt adatok

Az Ön által egyszeri alkalommal kért információkérés során az Ön önkéntes hozzájárulásán alapulva a következő személyes adatokat kezeljük, az alábbi célokkal:

név

az Ön azonosítása

telefonszám

az Önnel való kapcsolattartás

e-mail cím

az Önnel való kapcsolattartás

kérés, kérdés tartalma

a válaszadáshoz szükséges

Ezeket az adatokat az Ön kérésének, kérdésének megválaszolására használjuk szolgáltatásainkkal kapcsolatban. 

Az Ön adatait a válaszadásunk után töröljük rendszerünkből.

Ezen adatokat semmilyen automatizált döntési rendszerben nem használjuk fel.

  1. Hírlevél küldése, profilalkotás

A következő személyes adatokat kezeljük, az alábbi célokkal:

név

az Ön beazonosíthatóság és az Önnel való kapcsolattartás 

e-mail cím

reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése, marketing tevékenység, az Önnel való kapcsolattartás 

e-mail megnyitás

profilalkotás, marketing

e-mailben történő kattintás

profilalkotás, marketing

weboldalon történő kattintás, navigálás

profilalkotás, marketing

Az Ön nevét a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény felhatalmazás alapján kezeljük, annak megadása kötelező. Az adat törlésére a törvény 6. § (3) bekezdésében előírtak szerint kerül sor.

Az e-mail cím, e-mail megnyitás és kattintások kezelése az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul. Az Ön által adott hozzájárulás bármikor visszavonható, a visszavonáskor az adat törlésre kerül.

A profilalkotás segít abban, hogy a weboldal és a hírlevelek ajánlóiban Ön releváns információkkal, illetve személyre szabott ajánlatokkal találkozzon. A megnyitási és klikkelési adatok gyűjtése azért történik, hogy az Ön részére egyedi, személyre szabott ajánlatokat, tartalmakat küldhessen az Üzemeltető. A profilalkotás segíti az Üzemeltetőt abban, hogy személyre szóló kínálatot állítson Önnek össze.

A profilalkotáshoz kapcsolódóan automatizált döntéshozatal nem történik. 

A profilalkotás logikája: a rendszer a kezelt adatok alapján az Ön számára vélelmezetten legmegfelelőbb ajánlatok listáját kínálja fel megjelenítésre a weboldalon és az Üzemeltető által küldött üzenetekben.

  1. A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok

Technikailag rögzítésre kerülő adatok az Ön számítógépének azon adatai, melyeket az Üzemeltető rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként naplóz (pl. IP cím, session ID). Az internet működéséből adódóan az automatikusan rögzítésre kerülő adatokat a rendszer az Ön külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül – az internet használatával – automatikusan naplózza. Az internet ezen automatikus szerver-kliens kommunikációk nélkül nem működik. Ezen adatok egyéb személyes adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolhatók. Az adatokhoz kizárólag az Üzemeltető fér hozzá. A rendszer működése során automatikusan, technikailag rögzítésre kerülő napló-fájlok a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben.

További információk

Kik kezelik az adataimat?

Az Ön adatait munkatársaink kezelik, kizárólag a feladataik elvégzéséhez elengedhetetlenül szükséges mértékben.

Hogyan kezeljük a böngészőben beállítható Do Not Track (nyomkövetés tiltása) jelzéseket?

Weboldalunk fejlesztése és működtetése során figyelembe vesszük az Ön rendszerétől érkező Do Not Track beállításokat.

Hogyan védjük az Ön személyes adatait?

Weboldalunkon rendszeresen használunk sérülékenység vizsgáló rendszert.

Weboldalunkon rendszeren használunk kártevő kereső rendszert.

Az Ön személyes adatait tűzfallal védett hálózaton tároljuk, amelyet hozzáférés szabályozó rendszerrel egészítettünk ki, így csak azok férhetnek hozzá munkatársaink közül, akinek erre munkaköréből adódóan lehetőséget adtunk. A weboldalhoz való általános hozzáférést és adatbekérést SSL kulccsal és technológiával védett kapcsolaton keresztül lehet megtenni.

Adatátadás harmadik fél részére

Mi nem adjuk el és nem kereskedünk az Ön személyes adataival, és semmilyen más módon sem bocsájtjuk azokat harmadik fél részére az Ön tudta nélkül.

Az Ön személyes adatainak feldolgozását alapvetően mi látjuk el. Az adatfeldolgozás kapcsán kiszervezett feladatokhoz az I. mellékletben meghatározott adatfeldolgozó partnereket használjuk. Az adatfeldolgozó partnereink listáját, és a kezelt adatok körét és az adatfeldolgozás célját az Ön számára az adatkezelés megkezdése előtt elérhetővé tesszük törvényi kötelezettségeinknek megfelelően. Az adatfeldolgozók felé átadott adatokért, illetve az adatfeldolgozók tevékenységéért mi felelünk.

Törvényi kötelezettségeink teljesítése során a szabályozásokban elvárt szervezetek és hatóságok törvényi felhatalmazás esetén betekintést nyerhetnek üzletmenetünkbe, így ennek kapcsán az Ön adataiba is.

Amennyiben Önt érintő ügyben bírósági eljárás indul, és az eljáró bíróság számára szükséges az Ön személyes adatainak átadása, vagy a rendőrség/ügyészség megkeres bennünket, és a nyomozáshoz az Ön személyes adatait tartalmazó iratok továbbítását kéri, abban az esetben törvényi kötelezettségünknek eleget teszünk és átadjuk a hatóságok, bíróságok részére a kért adatokat.

Statisztikai és elemzési okokból az Ön adatait csak anonimizált, – így személyes jellegétől megfosztott -, Önhöz már semmilyen módon nem kapcsolható formában felhasználhatjuk. Velünk szerződésben lévő harmadik felek részére, az anonimizált adatokat viselkedés elemzésre átadhatjuk.

Hogyan bánunk a gyermekek adataival?

Üzleti működésünk során nem értékesítünk gyermekek számára.

Milyen jogaim vannak, mint érintettnek?

Az Info tv., valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete (GDPR – Általános Adatvédelmi Rendelet) alapján az Ön jogai a következők:

  • tájékoztatás joga

  • helyesbítés joga

  • az “elfeledtetéshez való” jog, azaz a törléshez való jog

  • az adatok zárolásához/korlátozásához való jog

  • tiltakozáshoz való jog

  • bírósághoz forduláshoz való jog

  • hatósághoz fordulás joga

a.) hozzáféréshez és tájékoztatás kéréshez való jog:

Az érintett az Üzemeltető által megadott elérhetőségeken keresztül írásban tájékoztatást kérhet arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy megismerje azt, hogy:

– milyen személyes adatait,

– milyen jogalapon,

– milyen adatkezelési cél miatt,

– milyen forrásból,

– mennyi ideig

kezeli az Üzemeltető, továbbá

– az Üzemeltető kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait;

– az Üzemeltető alkalmaz-e automatizált döntéshozatalt, valamint annak logikáját, ideértve a profilalkotást is.

Az Üzemeltető a kért információkat és tájékoztatást első esetben díjmentesen biztosítja az érintett által megadott elérhetőségre küldött levélben a kérelem beérkezését követő egy hónapon belül. Amennyiben a beérkezett kérelem bonyolultsága vagy az azonos időszakban az Üzemeltetőhöz beérkezett kérelmek nagy száma vagy más akadályozó tényező azt indokolja, abban az esetben az Üzemeltető jogosult ezt a határidőt további két hónappal meghosszabbítani. Az Üzemeltető a határidő meghosszabbításáról a késedelem okának megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet.

Ha az érintett által benyújtott kérelemről az Üzemeltető megállapítja, hogy egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, abban az esetben az Üzemeltető – figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre – észszerű díjat számolhat fel, vagy megtagadhatja a kérelme alapján történő intézkedést.

Az adatbiztonsági követelmények teljesülése és az érintettek jogainak védelme érdekében az Üzemeltető köteles meggyőződni az érintett és a hozzáférési jogával élni kívánó személy személyazonosságának egyezéséről, ennek érdekében a tájékoztatás, az adatokba történő betekintés, illetve azokról másolat kiadása is az érintett személyének azonosításához köthető.

b.) helyesbítéshez való jog:

Az érintett az Üzemeltető által megadott elérhetőségeken keresztül írásban kérheti, hogy az Üzemeltető módosítsa valamely személyes adatát, amennyiben abban változás történt (például e-mail címét, telefonszámát), illetőleg a pontatlan személyes adatot helyesbítse vagy a hiányos adatot egészítse ki. Amennyiben az érintett hitelt érdemlően igazolni tudja a helyesbített adat pontosságát, az Üzemeltető a kérelmét legfeljebb egy hónapon belül teljesíti, és erről az érintettet a megadott elérhetőségre küldött levélben értesíti.

c.) törléshez való jog: 

Az érintett az Üzemeltető által megadott elérhetőségeken keresztül írásban kérheti az Üzemeltetőtől a személyes adatainak a törlését. A törléshez való joggal az érintett abban az esetben élhet, ha az Üzemeltetőnek nincs jogszabályi kötelezettsége az adat kezelésére vonatkozóan. Amennyiben nincs ilyen jogi kötelezettség, akkor az Üzemeltető a kérelmet legfeljebb egy hónapon belül teljesíti, és erről az érintettet a megadott elérhetőségen keresztül értesíti.

d.) az adatkezelés korlátozásához (zároláshoz) való jog: 

Az érintett az Üzemeltető által megadott elérhetőségeken keresztül kérheti, hogy a személyes adatai kezelését az Üzemeltető korlátozza (az adatkezelés korlátozott jellegének egyértelmű jelölésével és az egyéb adatoktól elkülönített kezelés biztosításával) amennyiben

– vitatja a személyes adatai pontosságát (ebben az esetben az az Üzemeltető arra az időtartamra korlátozza az adatkezelést, amíg ellenőrzi a személyes adatok pontosságát);

– az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

– az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez;

vagy

– az érintett korábban tiltakozott az adatkezelés ellen (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben).

e.) tiltakozáshoz való jog:

Az érintett az Üzemeltető által megadott elérhetőségeken keresztül írásban benyújtott kérelme alapján tiltakozhat bármikor az Üzemeltető jogos érdekén – GDPR 6. cikk (1) bekezdésének f) pontján – alapuló adatkezelés ellen, ha álláspontja szerint az Üzemeltető a személyes adatát a jelen adatkezelési tájékoztatóban megjelölt céllal összefüggésben nem megfelelően kezeli. Ebben az esetben az Üzemeltetőnek kell igazolnia, hogy a személyes adat kezelését olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. 

Hol és hogyan kérhetek részletes tájékoztatást az adatok kezeléséről?

Tájékoztatás kérését, valamint egyéb jogainak gyakorlását – ha azt jogi szabályozás nem zárja ki – a [email protected] email címre, vagy a kezdő oldalon megjelölt más elérhetőségeinkre küldött nyilatkozattal teheti meg. A megkapott nyilatkozatokat és kérdéseket, kéréseket a beérkezéstől számított legrövidebb időn belül megvizsgáljuk és megválaszoljuk, valamint megtesszük a szükséges lépéseket a nyilatkozatban, az Adatvédelmi Szabályzatunkban, valamint a vonatkozó jogszabályokban rögzítettek alapján.

Hova fordulhatok az önrendelkezési jogom megsértése esetén?

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.

Levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.

Telefon: +36 (1) 391-1400

Fax: +36 (1) 391-1410

www: http://www.naih.hu

e-mail: [email protected]

Kiskorúakat sértő, gyűlöletkeltő, kirekesztő tartalmakkal, helyreigazítással, elhunyt személy jogaival, jó hírnév megsértésével kapcsolatos jogainak megsértése esetén Ön a következő helyre fordulhat:

Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

1015 Budapest, Ostrom u. 23-25.

Levélcím: 1525. Pf. 75

Tel: +36 (1) 457-7100

Fax: +36 (1) 356-5520

e-mail: [email protected]

Ön, jogainak megsértése esetén bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. Az, hogy az adatkezelés a jogszabályokban foglaltaknak megfelel, mi, mint adatkezelők vagyunk kötelesek bizonyítani. A pert az Adatkezelő székhelye vagy választása szerint az Ön lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes törvényszék előtt is megindíthatja. A bíróságok elérhetőségét megtalálja a http://birosag.hu/torvenyszekek oldalon.

Amennyiben, mi, mint adatkezelők az Ön személyes adatait jogellenesen kezeljük, vagy megszegjük az adatbiztonság követelményeit és így az Ön személyiségi jogait megsértjük, Ön sérelemdíjat követelhet tőlünk.

Egyéb információk

Kijelentjük, hogy Adatkezelési Tájékoztatónkat az időközben módosuló jogszabályi háttér, valamint belső szabályzataink változásával összehangoljuk, ezért a megváltoztatására a jogot fenntartjuk.

Kelt: 2021.12.01.

Mohos Tibor, ügyvezető

I. Melléklet

Adatfeldolgozók listája

  • Seven Digits Media Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1064 Budapest, Podmaniczky utca 57. 2. em. 14.): feladata az Üzemeltető adatgyűjtésének elősegítése és a kiépített adatgyűjtő rendszer működtetésének támogatása.

  • Paperform Pty. Ltd. (Post Office Box 4, Summer Hill, NSW 2130, Australia; EU-GDPR képviselője: Maetzler Rechtsanwalts GmbH & Co KG, c/o Paperform Pty. Ltd., Schellinggasse 3/10, 1010 Vienna, Austria, GDPR-REP ID: 15066192): feladata a weboldalon működő adatfelvételi mezőkbe bevitt adatok rögzítése, rendszerezése és továbbítása Üzemeltető által előre definiált felhasználók (e-mail címek) és adatkezelő rendszerek (ActiveCampaign) felé.

  • Activecampaign (1 North Dearborn Street, 5th floor, Chicago, IL 60602, USA): a hozzájárulásukat adott felhasználók adatait (elősorban név és e-mail cím) tárolja, rendszerezi, a felhasználók hozzájárulásával azok weboldalon történő navigálását tárolja, illetve az Üzemeltető és rendszertámogató partnere(i) által definiáltan e-mail üzeneteket és/vagy (automatizált) e-mail kampányokat közvetít ezen felhasználók felé.


Az adatvédelmi tájékoztató letöltése (PDF)

Scroll to Top